אני מאמינה שכל אדם חווה בשלב מסוים רגע שמחלק את החיים לשניים. רגע שיוצר לפני ואחרי.
אמה היא מתבגרת שלומדת בכיתה י' ועוזרת להוריה לנהל את חנות הספרים המצליחה שלהם.
היחסים בינה לבין אחותה הגדולה, מארי תמיד היו טעונים ובזמן שאמה תמיד נלחמה על מקומה, מארי לא היתה צריכה אפילו להתאמץ וכדרכן של נערות יפות ומקובלות, הכל בא לה בקלות.
בחנות הספרים אמה פוגשת לראשונה את סם, בחור חמוד בן 17 שעובד במשרה חלקית בחנות הספרים של הוריה.
אמה וסם מוצאים שפה משותפת בענייני ספרים ומה שביניהם, סם מנגן בשישה כלי נגינה וחבר בלהקת ג'ז והוא בחור חרוץ שאין לו רגע דל וידו בכל.
אמה וסם הופכים להיות חברים טובים והבחור היחיד שמעניין את אמה מבחינה רומנטית הוא ג'סי לרנר שלומד איתה בשכבה והוא קפטן נבחרת השחייה.
ג'סי לא מודע לקיומה של אמה אבל בערב גורלי אחד, כששניהם כבר בני 17, הם נפגשים באופן מקרי ומאותו רגע לא נפרדים יותר.
כמה שנים לאחר מכן, כששניהם כבר בני 25, הם נישאים בחתונה מרגשת ולאחר שנים רבות של נדודים, אמה מרגישה את הצורך להתיישב ולחזור הביתה.
אמה עובדת כבלוגרית נסיעות והיתה כבר בכל מקום בעולם והיא מרגישה עייפה ומותשת ומבחינתה ימי ההרפתקאות מאחוריה אבל ג'סי לא שותף להחלטתה.
ביום הנישואים הראשון שלהם ג'סי טס לצילומים באזור אלסקה אבל המטוס שהיה עליו נעלם ואין יותר זכר לג'סי.
אמה השבורה חוזרת לבית ילדותה ונתמכת ע"י משפחתה. השנים עוברות והיא עובדת בחנות הספרים של הוריה ומוותרת על כל החלומות שלה וגם נפתחת לאהבה חדשה בדמות חבר ילדותה סם
וכשהאושר מתחיל לחזור לחייה וסם מציע לה להנשא לו, הקרקע שוב נשמטת מתחת לרגליה כשמסתבר לה שג'סי חי ובועט ורוצה אותה בחזרה.
במי תבחר אמה? האם תחזור לזרועותיו של ג'סי שעקבותיו נעלמו למשך שלוש שנים או בסם המקסים, הסבלני וטוב הלב שתמיד היה שם בשבילה?
העלילה נחלקת ללפני שג'סי נעלם ואחרי שהוא חזר. כמו בספרה הקודם של הסופרת: "התינשאי לי", גם כאן נאלצת הגיבורה להתמודד עם דילמה לא פשוטה.
הספר רומנטי, מעורר הרבה מחשבות, נקרא בנשימה אחת ואין בו שחור או לבן אלא הרבה אפור.
אמה עומדת בין שני גברים שאוהבים אותה וצריכה לבחור את אהבת חייה האמיתית, אבל מי הוא האהבה האמיתית שלה? האם זה ג'סי שהוא סערה בים או סם שהוא חוף מבטחים?
אני יודעת במי אני הייתי בוחרת, אבל תצטרכו לקרוא את הספר כדי לגלות במי אמה בחרה בסוף.
קריאה מהנה.