הספר רעיס מספר על אב ושלושת בניו מיכאל אליהו ומשה רעיס, הוא מתמקד בשכונת הג'ורג'ים בירושלים, שכונת הפחים ושכונות שכבר נעלמו עם השנים ומרחיק עד לונדון.
בתחילתו של הספר האם מתה בלידתה את משה, והבן הבכור מיכאל עובר לגדול אצל סבתו באנגליה. לימים מיכאל הופך לרופא, ואחיו אליהו חולם להתפרסם כשחקן כדורגל, האם חלומו יתגשם? האם הקשר בין האחים יחזיק מעמד?
כיף לקרוא בספר מרגש על ההיססטוריה של ארצינו.
התקופה היא משנת 1938 ועד 1958 הכוללת את התקופה טרום הקמת המדינה, השלטון הבריטי, הפרעות בערבים הכרזת המדינה ומלחמת העצמאות. כל הקשיים, ההתמודדויות מאוד ריגשו אותי,בפרט שאני יודעת שהם מציאות חיינו כאן.
הספר מרתק, כל פעם מתמקד בדמות אחרת של הסובבים, ודרך קורותיהם אנו נחשפים למערכת היחסים בין היהודים לערבים, בקשרים הנרקמים בינהם מקשרי חברות עד המפגש במהלך המלחמה, מה יהיה שם? האם החברות תעמוד במבחן?
הדמויות אמינות , אנו חווים את הקשיים שלהן, את החולשות והחוזקות.
הספר כתוב בשפה כל כך יפה ומיוחדת, הכוללת מילים בערבית וסלנג (שאת רובם הבנתי) ,הגורמים לקורא לחוש את התקופה ואת הייחודיות של כל דמות. כל דמות מדברת בסגנון שמתאים לה , נעשתה כאן עבודת עריכה מקצועית, ממיכאל הרהוט ומוסטפא המדבר בערבית ולעיתים גם בעברית.
מי שבבית משפחתו דיברו ערבית,נראה שיהנה מאוד, הספר גם מדבר על תקופת הצנע, הקשיים של בניית המדינה, שכל אדם החי במדינתינו יתחבר אליו.
ממליצה מאוד לקרוא את הספר, להנות ולהחכים.