אם את רוצה לשנות את מי שאת, שני את מה שאת רוצה.
לולה הווארד היא אישה בת 34 שחיה כל חייה עם אמה באורח חיים חופשי וליברלי אך בבגרותה היא מרגישה שהיא רוצה לחזור לשורשים היהודיים שלה וכך היא מוצאת את עצמה חוזרת לגור בברוקלין, המקום שאמה רק חיפשה לברוח ממנו ולא חזרה אליו מגיל 17.
לולה שבינתיים משנה את שמה ללאה, מקווה שאולי בקהילה החרדית של ברוקלין היא תמצא לעצמה בעל טוב ותקים משפחה אבל אמא שלה שברחה משם בעור שיניה מזהירה אותה לא להיכנס לתוך החיים האלה ולא לוותר על הקריירה שלה וחיי העצמאות כדי להיות אישה כנועה וצייתנית.
לאה תמיד חלמה לחיות תחת גבולות והחינוך החופשי של אמה נתן לה תחושה של נטישה ולאו דווקא של חופש ושחרור, ככל שאמא שלה יותר שחררה, לאה הרגישה שהיא משוועת לחיי שמרנות ושגרת חיים משפחתית כמו שהיה לחברות שלה. היא עברה טראומת ילדות וגם בבגרותה ספגה טרגדיה קשה שהובילה אותה לרצון העז לחפש משמעות לחייה.
לאה מגיעה לישיבה בברוקלין ועוברת להתגורר עם משפחה מרובת ילדים ומסייעת להם.
בהיותה תמיד בת יחידה ובודדה, החיים בבית מלא רעש ושמחה מרגשים אותה והיא מאושרת לעזור בבישולים ולחיות חיי צניעות שמלאים ברוחניות ואין בהם רגע דל.
לאה לומדת שיעורי יהדות ואת ערכה של התפילה ומתקבלת בהרבה חום ואהבה ע"י המשפחה שאיתה היא מתגוררת.
במהרה היא מתנדבת לעזור למשפחה המונה חמישה ילדים שאם המשפחה הלכה לעולמה והותירה את אב המשפחה אלמן וחסר אונים שלא מסוגל לתפקד.
האב ששמו יעקב להמן הוא בחור ישיבה שקדן ומצליח שנותר אלמן על אף שניסו לא פעם לשדך לו נשים אחרות כדי שיעזרו לו לגדל את ילדיו היתומים ולשקם את חייו.
יעקב מבין שאין לו ברירה אלא לעזוב את הישיבה ולצאת לעבוד כדי לפרנס את משפחתו וההחלטה הזאת שוברת את לבו.
בזמן שלאה מתנדבת לעזור בביתו של יעקב היא גם נרשמת לסבב מטורף של שידוכים שלוקחים אותה למקומות מתישים ואף משעשעים ומביכים.
בזכות מסירותה וטוב לבה לאה מצליחה להיכנס לליבם של ילדיו של יעקב אבל האם האישה הזרה הזאת תצליח לכבוש גם את לבו?
הסופרת נעמי רגן מלווה אותי עוד משנות התשעים ועד היום קראתי את כל ספריה, לאחר שסיימתי לקרוא את הספר הזה קראתי בפעם השניה את ספרה "עזר כנגדו" ששכב אצלי בספריה והזכיר לי למה התאהבתי בכתיבתה מלכתחילה. תחילת הספר היתה קצת כבדה ועמוסה בפרטים אבל בהמשך נשאבתי אחרי העלילה המיוחדת ודמותה המרגשת של לאה נכנסה לי ללב.
כמו בספריה הקודמים, גם כאן רגן מכניסה אותנו לעולם הדתי חרדי, לחוקי השידוכים הנוקשים, לרכילות, להלכות עשה ובעיקר אל תעשה, לאורח החיים הסגור, הצנוע והשמרני של קהילת החרדים בברוקלין והפחד ממה יגידו השכנים, לחיבוק החם שלהם ומצד שני לחנק ולשיפוטיות והיא לא מהססת להביע ביקורת נוקבת על אורח חייהם הסגפני והנוקשה.
קריאה מהנה.