Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
עוגות בחושות
מוציא לאור:
שנת הוצאה: 2019
מס' עמודים: 144
רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? רוצים להכין עוגה מהירה וקלה שתהיה גם מדהימה? הגעתם לספר הנכון! אני נרגשת להגיש לכם מגוון מתכוני עוגות בחושות, כולל טיפים של מקצוענים להצלחה בטוחה ומבחר שדרוגים המאפשרים לעוגה קלת הכנה להיראות מיליון דולר. לאחר שתכינו את העוגות שבספר, תגלו שגם עוגות בחושות יכולות לקצור מחמאות ללא הפסקה. הספר כולל גם פרק 'פרווה' מיוחד, שבו מוצעות חלופות לחומרי גלם חלביים נפוצים המאפשרות להכין כמעט כל עוגה בווריאציית פרווה. אפרת ליבפרוינד שף-קונדיטורית מובילה ומוערכת, מחברת רבי-המכר 'אפרת מגישה', 'אפרת מגישה בבית', 'אפרת מגישה פסח', 'אפרת מארחת שפים' ו'אפרת מגישה שבת', 'אפרת מגישה שוקולד'. מנהלת מגמת קונדיטוריית מהדרין בבית ספר 'דן גורמה' תל אביב; בעלת טורים קבועים בעיתונים מובילים בארץ ובחו"ל; בוגרת מוסדות יוקרתיים לקונדיטוריה ברחבי העולם ומרצה מבוקשת בארץ ובארצות הברית למגוון תחומי הגסטרונומיה.

אנשי המטבח מתחלקים לכאלה שאוהבים יותר לבשל וכאלה שאוהבים יותר לאפות. אם אתם ברי מזל – אתם מצטיינים בשני הדברים. אני שייכת לסוג השני. אני אוהבת לקבל מתכונים מדויקים עם רשימת חומרים מסודרת, כמויות מדודות והוראות הכנה ברורות. אין הרבה דברים שמשתווים בעיני לריח של עוגה טרייה וחמה שהרגע נאפתה ויצאה מהתנור, ולכן שמחתי מאד לקבל את ספרה החדש של אפרת ליבפרוינד "עוגות בחושות – מתכונים קלים בהגשה עכשווית". אפרת היא שפית קונדיטורית מובילה ואני עוקבת אחריה ברשתות החברתיות. בכל פעם שהיא מפרסמת צילומים חדשים של העוגות המדהימות שלה, אני מרגישה שהעיניים שלי כמעט יוצאות מחוריהן. כמי שמכורה למאכל שנקרא שוקולד יש לי את גם ספרה הקודם אפרת מגישה שוקולד שיצא גם הוא בהוצאת דני ספרים, וכבר יצא לי לאפות עוגות מהמתכונים שבספר שיצאו מוצלחות במיוחד.

"אפרת ליבפרוינד מגישה עוגות בחושות" הוא ספר מושלם לאופה מתחילה ולא מקצועית כמוני. לרוב בעוגות בחושות, כל מה שצריך לעשות הוא לערבב כמה חומרים בקערה ולהכניס לתנור, אך גם בסוג העוגות הללו יש טיפים שכדאי ומומלץ לדעת. הוא מחולק בצורה חכמה ומסודרת לפי נושאים ואני ממליצה מאד לקרוא את ההקדמה שכוללת הסברים על מוצרי יסוד באפייה שיש בכל בית: ביצים, סוכר, קמח וכדומה. לאחר מכן יש פרק חשוב במיוחד שכולל שלוש שיטות מומלצות להכנת עוגות בחושות מוצלחות.

לאחר ההקדמה והטיפים אנחנו מגיעים לכוכבים האמיתיים של הספר: המתכונים עצמם. הפרק הראשון הוא פרק נוסטלגיה שיזכיר לכם מתכונים ידועים וותיקים מבית סבתא, בתוספת שדרוג מודרני שיתאים ל-2019. לאחר מכן הפרק בבית, שיחבר אתכם לבית שבו גדלה אפרת ולהתנסות האישית שלה בעוגות בחושות פשוטות וביתיות, ואת הפרק הזה אהבתי במיוחד. אחריו מובא פרק למתכוני פרווה, שתוכלו לאפות מתכונים לשומרי הכשרות שבנינו ולאלה שרגישים לחלב. אחריו נגיע לפרק פריז ובו מתכונים של עוגות בחושות פשוטות ששודרגו לעוגות מרהיבות, ונראו בצילומים ממש כמו יצירות אמנות קטנות. הספר מסתיים בפרק עונות, הכולל מגוון רחב של מתכונים לפי עונות השנה.

כל שנותר לי הוא לנסות ולאפות את אחת העוגות בעצמי. התלבטתי מאיזו עוגה להתחיל ובסוף בחרתי במאפינס קצפת שילדים אוהבים, ואני שמחה לבשר שהמאפינס יצאו מוצלחים וטעימים עד מאד וחוסלו תוך כמה שעות.

פסק הדין:
מתנה נהדרת לכל חובבי האפייה. 144 עמודים מושקעים של עולם שלם ומושלם על עוגות בחושות. בין המתכונים שצדו את עיני: עוגת שוקולד ולוזים קלויים בציפוי רושה, רולדת שמנת של שבועות, מאפינס קצפת שילדים אוהבים, עוגת גזר מבריקה, עוגת הדרים וריבה, עוגת גבינה מושלמת, טארט לימון על בסיס ביסקוויט שקדים רך, מוס שלושה שוקולדים על בסיס ספונג' אוכמניות ומרציפן, עוגת דבש תפוחים ובירה שחורה. כשדפדפתי בספר לראשונה, חששתי מעט שהמתכונים יהיו מורכבים עבורי כמי שאינה מקצועית, אך לאחר שהעמקתי בקריאה של כל מתכון בנפרד, גיליתי שרוב המתכונים קלים יחסית לביצוע, וגם אם אפשל מעט בנראות שלהם, אני עדיין בטוחה שהם יהיו טעימים להפליא. מה שבטוח, אני ממשיכה לנסות כי תרגול מביא לשלמות.

אהבתם? שתפו!

נועה הולצר

אמא עסוקה לזואי הפעוטה, שמצליחה לגנוב קצת זמן קריאה בין 'הופ' ו'לולי'.

כתיבת תגובה

מה הדירוג שלכם לספר?

סגירת תפריט
דילוג לתוכן