Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
ספר בישול תימני אסלי
סופר/ת:
סוגה:
מוציא לאור:
שנת הוצאה: 2021
מס' עמודים: 129
האוכל התימני האסלי הוא אוכל ייחודי ומיוחד. הוא מורכב ממוצרים זמינים ומזינים, בעיקר בשר, עוף וקמח לסוגיו.ממוצרים אלו הפליאו נשות תימן בעשיית מאכלים ייחודיים בטעמם, בריחם ובצורתם, ובעיקר בבריאותם. ספר זה אוסף בתוכו מקבץ מאכלים מבית אימי מהעיר דמאר שבתימן: מרק בשר ועוף, ג’חנון וכובאנה שמתארח בכל שבת בכל בית שני בישראל, חילבה הידועה בסגולותיה הרפואיות בתוספת סחוג חריף עשוי מפלפלים חריפים, מצטרפים לכל ארוחה. שמי נעמה מלאכי. לשמחתי כתיבת ספר בישול תימני אסלי היא הגשמת חלום ישן שבאמצעותו אעביר את מורשת מאכלי תימן לכלל ישראל. זהו ספר הביכורים שלי, לאחר תרגום שיחון מתימנית לעברית.

ספר בישול תימני אסלי

תודו…כן בפה מלא…ספר בישול תימני , מתי ראיתם?

מה הקשר שלי ואוכל תימני? אז ככה. נולדתי בכפר יעבץ שרובו ככולו- עולי תימן. אמי שתחי' היתה שם גננת . והפן הנוסף גיסי היקר התימני שמחובר לאוכל התימני. נעמה מלאכי מגשימה את חלומה להעביר את מורשת מאכלי תימן לכלל. האוכל התימני הוא משביע, עשוי מחומרי גלם זמינים .

הספר מחולק לפרקים כאשר הפתיח פותח בהסבר על האוכל התימני, סוגי הכלים במטבח התימני, היכרות עם התבלינים (לא רבים)אשר מוסיפים טעם וריח שאין שני לו. ארוחה מתחילה במרק תימני הידוע. זה גם הפרק הראשון בסדרת המתכונים. הקורא נחשף לתבשילים השונים העשויים מחלקי בשר שונים.

כאן יקבל הקורא מתכונים לחילבה ועימוד על סגולותיה. "יריח" את ריחו של הסחוג הירוק, האדם המהיר והאסלי. את האוכל התימני מנגבים במיני לחמים . הנה שבת בפתח..כובאנה לא נגיש על השולחן? ג'עלה לא נעלה בסוף האוכל? מתכונים מפורטים של מיני קטניות אפויות טעימות.

ללא ספק הניחוח עולה מתוך דפי הספר. מתכונים ברורים עם טיפ בסוף כל מתכון לצד תמונה מוגדלת אשר מגרה את החושים.

זה הזמן לנסות אחד מהם. במה אתם בוחרים?

רחל רוזיליו

אמא לשבעה וסבתא לעשרה (בנתיים..) ספרים זה נשמה - אהבה שאינה תלויה בדבר.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן