ספר בישול תימני אסלי
תודו…כן בפה מלא…ספר בישול תימני , מתי ראיתם?
מה הקשר שלי ואוכל תימני? אז ככה. נולדתי בכפר יעבץ שרובו ככולו- עולי תימן. אמי שתחי' היתה שם גננת . והפן הנוסף גיסי היקר התימני שמחובר לאוכל התימני. נעמה מלאכי מגשימה את חלומה להעביר את מורשת מאכלי תימן לכלל. האוכל התימני הוא משביע, עשוי מחומרי גלם זמינים .
הספר מחולק לפרקים כאשר הפתיח פותח בהסבר על האוכל התימני, סוגי הכלים במטבח התימני, היכרות עם התבלינים (לא רבים)אשר מוסיפים טעם וריח שאין שני לו. ארוחה מתחילה במרק תימני הידוע. זה גם הפרק הראשון בסדרת המתכונים. הקורא נחשף לתבשילים השונים העשויים מחלקי בשר שונים.
כאן יקבל הקורא מתכונים לחילבה ועימוד על סגולותיה. "יריח" את ריחו של הסחוג הירוק, האדם המהיר והאסלי. את האוכל התימני מנגבים במיני לחמים . הנה שבת בפתח..כובאנה לא נגיש על השולחן? ג'עלה לא נעלה בסוף האוכל? מתכונים מפורטים של מיני קטניות אפויות טעימות.
ללא ספק הניחוח עולה מתוך דפי הספר. מתכונים ברורים עם טיפ בסוף כל מתכון לצד תמונה מוגדלת אשר מגרה את החושים.
זה הזמן לנסות אחד מהם. במה אתם בוחרים?