ארצות הברית של תחילת המאה הקודמת היתה ללא ספק תקופה בה מעמדות בחברה הוקצנו וחודדו. מעמדה של האישה ומעמדן של האנשים שאינם לבנים- נפגעו ביותר עד כדי אלימות פיזית ומילולית שהתקבלו כמקובל באותה תקופה.
הרומן ההיסטורי המיוחד של ג'וג'ו מויס מגולל את סיפורה של אליס, אישה אנגליה אשר שוברת מוסכמות חברתיות, הן באנגליה (ארץ מולדתה) והן באמריקה לשם הגיעה בעקבות נישואיה לבנט ואן קליב. בנט הינו בן למשפחה בעלת עסק למכרות פחם. אמו מתה וכך מוצאים עצמם הזוג הצעיר גרים יחד עם אביו הנוקשה בעיירה נידחת בייליוויל בקנטקי.
באחת ישיבות העיירה מגיעה הודעה מאשת הנשיא רוזוולט להקמת ספריות ניידות ולגיוס ספרניות אשר יגיעו לבתים מרוחקים. אליס התנדבה למורת רוחם של בעלה וחמיה. בספריה מנוהלת ע"י מרג'רי אוהייר, אשר שמה "הטוב" הולך לפניה. אביה היה ידוע כאלכוהוליסט, אלים ואכזר.
באשמורת הבוקר היתה יוצאת אליס יחד עם יתר הספרניות: מרג'רי, בת', סופיה וקתלין לשבילים מפותלים במעלה ההרים רכובה על פרד. בצדדיו שקים עמוסי ספרי קריאה ומגזינים בנושאים שונים. כך היו הן מגיעות לבתים נידחים שנפש אדם כמעט ולא היתה מבקרת בהם. שם פגשה גבר אלמן ולו בנות אשר שמחו עד מאד לקרוא ואת האישה שבעלה חולה ומתמודדת לבדה מול תלאות היום.
חמיה ובעלה בנט ניסו ללא הצלחה למנוע בעדה לעבוד לצידה של מרג'רי אשר החלה להפיץ את הקשיים והתנאים של כורי הפחם מול המושל. לאחר שחמיה תקף אותה באכזריות רבה , עזבה את ביתם ועברה להתגורר בביתה של חברתה. העיירה לא ראתה זאת בעין טובה בשם קדושת מוסד הנישואין אך אליס עמדה על שלה אל מול הקולות .
יום אחד התגלתה גופה ולצידה כתמי דם וספר "נשים קטנות", מרג'רי מואשמת ברצח לא לה. וכך בצל התקופה המיוחדת הזו, מוצאת עצמה כלואה בבית כלא גברי בעודה בהריון מחברה סוון.
הספרניות מנסות בכל דרך למצוא את הפתרון לחלצה מגזר דין מוות.
הספר מגולל בטוב טעם ויופיין של מילים את המהפכה הנשית שחלה בתקופה השמרנית. האם הכוח הנשי יספיק להציל גם מגזר דין מוות? ומה יהיה גורלה של אליס?
נשאיר את הקורא עם טעם של עוד. סיפור היסטורי, פוליטי משהו מתובל בדמויות המשרות אל נכון על אווירת התקופה.