בחיים כמו במתמטיקה, יש רק תשובה אחת נכונה אבל אינספור דרכים להגיע אליה
אבישג (שוגי) מגלה בערב כלולותיה שחתנה המיועד, אסף, בגד בה עם חברתה הטובה ביותר – סתיו, יומיים לפני חתונתם המיועדת.
באקט מביך ביותר היא מבטלת את החתונה מול כל האורחים ומעוררת סערה קשה.
שוגי שבורה מכך ש 12 שנות זוגיות עם אסף הלכו לטמיון ברגע טיפשי אחד אבל היא לא מוכנה לשכוח ולסלוח על הבגידה הכואבת.
היא נחרדת לגלות שסצנת ביטול החתונה שלה עלתה ליוטיוב והפכה לסרטון וויראלי שכל העולם ואשתו זכו לצפות בו, נותר לה רק להביט מהצד כיצד כל מה שבנתה בעמל רב קורס אט אט כמו מגדל קלפים וגם משרתה כמחנכת כיתה בתיכון נמצאת בסיכון גבוה.
יותר מכל, קשה לה להתמודד עם בגידתה של סתיו שהיתה חברת נפש והפכה בין רגע לאויבת אכזרית.
פתאום תהיתי אם כל מערכת היחסים שלנו היתה מבוססת על שקר וזיוף. אולי פשוט היה לה נוח להסתובב עם מישהי אפורה כמוני, שגרמה לה תמיד לבלוט.
בתוך כל הכאוס שנוצר בחייה, מוצאת את עצמה שוגי עוזרת לבחור צעיר ואטרקטיבי בשם יואב שעבר טרגדיה אישית וצריך אותה כדי שתעזור לאחיו להתקבל לתיכון בו היא מלמדת.
להפתעתה היא גם מגלה סודות ושקרים בנוגע לסבתה המנוחה ויוצאת לחקור את העבר שלה ובמקביל נסחפת לתוך פרשיית פשע מסוכנת שעלולה להציב אותה ואת קרוביה בסכנת חיים.
שוגי מוצאת קשר בין הדילמות הקשות שעברה סבתא שלה בעבר לבין חייה שלה בהווה וכשאנשים שנראו קרובים לה ביותר מערערים את האמון שלה בהם, היא חייבת להגיע להחלטות הרות גורל במי היא יכולה לבטוח באמת.
האם תצליח שוגי לפתור את כל התעלומות הפתוחות והאם מחכה לה אהבת אמת בסוף הדרך?
במסורת ספרי אורלי וינר קראוס גם כאן יש לנו סיפור אהבה על רווקה שנקלעת לצרות בהווה ודמות מהעבר שסיפורה נשזר לסיפור אחד עם גיבורת הספר. הדמות שהכי התחברתי אליה במהלך כל העלילה היה רותם, אחיה של שוגי, הוא היה ציני/משעשע, מקסים ודמותו עברה מספר שינויים במהלך העלילה.
בתחילת הקריאה הייתה לי תחושה של דה ז'ה וו מסיפורים קודמים של אותה סופרת, אני אוהבת את כתיבתה של אורלי ועוקבת אחריה עוד משנות התשעים אבל נותרה בי תחושה של החמצה, כנראה שהתבגרתי ומה שהתאים לי בגיל עשרים, פחות מושך אותי בגילי הנוכחי – הרווקות הצעירות יהנו מאד מהספר הזה, אני כנראה כבר נמצאת בשלב אחר בחיים.
קריאה מהנה.