בתחחילת הספר ענת ענבר מספרת על עצמה על איך שגדלה ועל המשפחה שלה מבחינת הרגלי האכילה שלה. אמא שלה ניסתה כל דיאטה אפשרית, לא היתה בבית כל מודעות תזונתית.
לאחר צמתים וקשיים שעברה בחייה החלה ללמוד לימודי תזונה שהיו בשבילה הארה. היא סברה כי התזונה זה הו הגורם המחבר בין הגוף לנפש ושיש לה קשר ישיר לאיכות החיים שלנו, לבריאות הנפשית והפיזית, למשקל, למערכת העצבים, לעייפות, למחלות הכרוניות ועוד.
"כדי לגייס את הכוח העצום של התזונה לטובתנו, עלינו להבין את נושא המזון באופן הרבה יותר רחב ואינטגרטיבי מהמקובל. המזון אינו רק האוכל שאנחנו מכניסים לגופנו. הוא גם קשור למחשבות שלנו, להגדרות הפנימיות הטבועות בנו שעל פיהן אנחנו פועלים ולהרגלים המושרשים בתוכנו".
הספר מחולק לשלושה שערים עיקריים:
- תודעה ותזונה (לאכול, לחשוב, להרגיש)
- מהכוח אל הפועל (שלוש, ארבע… לעבודה)
- חיוני לדעת (ידע זה כוח)
והכי חשוב רשימת מתכונים לאוכל בריא.
אהבתי את הטיפים שנתנה בשער השני, טיפים שכולנו יודעים אבל לא ממש מיישמים ובמיוחד את העובדות המעניינות שכתבה בשער השלישי.
הספר מלווה בצילומים ציבעוניים בעיקר של אוכל מגרה, הוא ממוקד ומסודר.
ממליצה בחום לקרוא גם למי שלא ממש מתעניין בתחום או חושב לעשות שינוי בהרגלי האכילה שלו. בהחלט ניתן שם חומר למחשבה והמון טיפים לחיים בריאים יותר, אפילו קצת…