כתב כמויות הוא המפרט הכללי לעבודות בנייה, של הועדה הבין משרדית לסטנרדטיזציה של מסמכי החוזה לבנייה. הספר מכיל הגדרות ואופי מדידה לצורכי חישוב והכנת כתבי כמויות לבנייה. על פיו בונים הכל.
השאלה הנשאלת היא האם יש כתב כמויות לחיים עצמם. האם יש תמהיל מדוייק? מתכון כלשהו לחיים טובים ומאושרים? דרך מוגדרת ומובטחת?
יסמין היא אדריכלית במקצועה שבונה ומשפצת בתים לזוגות אחרים. היא מתכננת להם בתים למידותיהם, לצרכים שלהם ובעיקר לחלומות שלהם. היא עושה זאת למען אחרים ולא למען עצמה. בעבר היא לקחה החלטה שאינה רוצה להתחתן ולהקים משפחה וכך היא מוצאת את עצמה לבדה בגיל שלושים ומשהו כשהיא מסתכלת על הדירות בביניין מעבר לכביש ורואה את המשפחות שמנהלות את חייהם ואת עיסוקיהן.
היא מקבלת לקוח חדש, את יוחאי האקס המיתולוגי שלה שגורם לה להזכר במה שקרה בעבר ולא מעט לחשוב על עצמה, על הדרך שבחרה ללכת ועל ההחלטות שלקחה. לא היה לה מושג למה היא נכנסת שלקחה על עצמה את הפרוייקט שלו ושל אישתו, לא היה לה מושג איך זה יגמר.
סיכוי לקשר מגיע דווקא ממקום לא צפוי, כמה שהיא חשבה שטוב לה להיות לבד ולבנות את עצמה, היא הופתעה לגלות שבשניים זה הרבה יותר טוב…
הספר כתוב בשפה רהוטה, עיניינית וקולחת. יש בו המון מוטיבים של ארץ ישראל כמו בניית הארץ, יחסי יהודים ערבים, פיגועים ומה לא.
אהבתי את דמות של יסמין כאישה חזקה, כאישה שעובדת בסביבה גברית, כאישה שמכבדת את שותפיה הערביים ודוברת את שפתם.
הערכתי מאוד את ההחלטה של יסמין לגבי הקן המשפחתי שלה ומודה שהלב שלי נחמץ כשהרגשתי שהיא כמהה לקשר, לאהבה וגם למשפחה.
ספר ביכורים מפתיע ומעניין, אין לי ספק שרוצה לקרוא נוספים של ורד.
קריאה מהנה!