Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
כמו מקצוענים: איך לאפות כמו קונדיטור
תגית:
סופר/ת:
מוציא לאור:
שנת הוצאה: 2020
מס' עמודים: 124
היום מתחילה ההתמחות הקסומה של מרווה! חבריה לכיתה, שגם הם בדרכם להיות קוסמים, זוכים ללמוד ניבוי אש ושינוי צורה, אבל מרווה שובצה להתמחות ב... אפייה? זה לא נשמע לה כיף, וגם לא קסום במיוחד! אבל המורה שלה, מוסקטה, מתעקשת שאפייה היא צורה טעימה של אלכימיה. במטבח מכושף, שם כל המרכיבים משתוקקים שיאכלו אותם, מרווה לומדת את רזי האפייה - ומגלה שזה הקסם המוצלח ביותר! בלאפות כמו קונדיטור! תלמדו כיצד שילובים שונים של חלבונים, שומנים ונוזלים יניבו מגוון תוצרים מושלמים כמו עוגות, לחמים, עוגיות ועוד! בעזרת המתכונים הללו תוכלו לאפות פיצה ולצפות עוגה – בלי להזדקק לשרביט!

*גילוי נאות: בספר זכיתי בהגרלה של הוצאת הכורסא*

היום זהו יום מיוחד למרווה וחבריה, היום זה היום בו מודיעים להם היכן ובאיזה תחום הם עומדים לעשות את ההתמחות הקסומה שלהם, הם נרגשים מאוד, ומרווה שמחה בשביל כל אחד מחבריה כשהם מתקבלים להתמחויות שהן רצו. אבל כשמרווה שומעת שהיא נבחרה להיות שוליה של אופה, היא בכלל לא מבינה, בישול זה בכלל לא קסם, ומה כבר יש לה שם ללמוד. היא פשוט לא יודעת מה מצפה לה, ואלו דברים חדשים היא הולכת לגלות.

כמו שכבר אמרתי, בספר זכיתי בהגרלה שיש בניוזלטר של הוצאת הכורסא. מידי חודשיים יוצא אצלם ניוזלטר, בו הם מעדכנים על ספרים חדשים שעומדים לצאת, ובדרך כלל הם גם מגרילים עותק או שניים מספר חדש, וזה פשוט כיף. כשנרשמתי להגרלה על הספר הזה, כנראה שפספסתי את העובדה שזה ספר קומיקס, ובעיקר התלהבתי ממנו כי חשבתי שאחים שלי יאהבו אותו, ולמרות שהוא לא היה מה שציפיתי, הוא היה ממש טוב.

זהו ספר הקומיקס הראשון שאני קוראת, וזו הייתה בשבילי חוויה לא פשוטה, אם ספרים רגילים אני קוראת מהר יחסית, הספר הזה לקח לי הרבה זמן, בעיקר כי לא ידעתי לאן להסתכל, ואיך להכיל את כל הגירויים שלפני. אבל הרגשתי שזה שהספר הוא קומיקס, מוסיף המון לקריאה בו, ולמרות שהיה לי קשה, ראיתי את ערך המוסף שהובא פה, בכל הקשור ללימוד אפייה.

שלא כמו ספרי בישול ואפייה רגילים, שבדרך כלל מופנים למבוגרים, ויש בהם הוראות של איך לעשות את הדברים, הספר הזה מותאם לילדים, ופה, חוץ ממתכונים שמופיעים במהלך ובסוף הספר, יש גם הסברים על כל התהליכים של האפייה, ויש הרחבה על שיטת הלישה, שימוש בקמחים שונים, ממה מיוצר כל סוכר, ועוד הרבה דברים שבכלל לא ידעתי וגיליתי רק במהלך הקריאה. אבל אליה וקוץ בה, דווקא ההסברים המופרטים שהיו טובים בהתחלה, הפכו בהמשך למטרד, היה שלב מסוים שבו הבנתי את העיקרון, אבל הספר עצמו המשיך להסביר עוד ועוד, אחי שקרא את הספר אחריי, הרגיש תחושב דומה לשלי, ונתקע בדיוק בעמוד בו אני נתקעתי. אני מניחה שאצל ילדים ההתלהבות תהיה גדולה יותר מאיתנו, ואני מקווה שבשבילם זה יהיה פחות ארוך ומעיק.

הספר מתאים לילדים ונוער צעירים שמתעניינים באפייה, ויכול להיות בשבילם התחלה נפלאה, כמובן שבשלב האפייה ההורים צריכים להיות שם לפחות בהתחלה כדי להשגיח ולהזהיר את הילדים מדברים חמים, אבל את רוב עבודת ההכנה הילדים יכולים לעשות לבד, ובגלל שהמלל לא רב, ילדים שחזקים בקריאה, יוכלו כבר לקרוא את הקומיקס לבדם בכיתה ב', לפעמים עם קצת עזרה עם ההורים, ומכיתה ג' ומעלה, הם כבר יצליחו לבד.

שורה תחתונה: אל תשללו את הספר הזה מיד כי הוא קומיקס, בקומיקס יכולים להיות הפתעות שלא נמצאות בספרים רגילים!

רעות אסתר פנקוס

לומדת חינוך, עובדת בסטימצקי ומכורה לריח של ספרים וגם לקריאה בהם.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט
דילוג לתוכן