שנת 1654
קתרין מתאלמנת בגיל צעיר לאחר שנת נישואין אחת מבעלה שהיה מבוגר ממנה בשנים רבות ואף נהג להכותה.
מספר חודשים לאחר ההלוויה, מחליטה קתרין לעזוב את הבית והחווה שהוריש לה בעלה הנמצאים בכפר הולנדי קטן ולעבור לעיר הגדולה, למורת רוחם של בני משפחתה ואנשי הכפר שלא מפסיקים לרכל עליה.
קתרין מוכרת את כל רכושה ועוברת לעיר אלקמאר, שם היא מקווה למצוא עבודה במשק בית או בכל עבודה אחרת שהציעו לנשים באותם זמנים.
היא נעזרת בחברים שהיא מכירה ומחפשת עבודה בכל מקום אפשרי אבל המצב עגום והיא חוששת להישאר ללא פרנסה.
מפגש מקרי עם ג'נטלמן מצודד בשם מתיאס, מוביל אותה לעבודה במשק הבית של אחיו באמסטרדם.
קתרין חוששת להתחיל את חייה במקום חדש המרוחק מחבריה ובני משפחתה אבל היא מבינה שבמצבה הנוכחי אין לה הרבה ברירות.
אני רואה את אלקמאר הולכת וקטנה. מעולם לא הרחקתי מעבר לכאן. אין לי מושג מה מחכה לי באמסטרדם. הדבר היחיד שאני יודעת הוא שמעתה ואילך אצטרך להתמודד עם החיים לבד. (עמ' 23)
קתרין מגיעה לביתם המפואר של משפחת ואן נולנט – אדריאן איש העסקים ואשתו האמנית המיוסרת בריחיטה.
היא מתחילה לעבוד אצלם כמנהלת משק הבית.
אדריאן ובריחיטה מאד מרוצים מחריצותה של קתרין, מיעילותה ועבודתה הקשה והנאמנה וכשנדמה לרגע שחייה הפכו להיות שלווים וחזרו למסלולם, משהו לא צפוי קורה כאשר דמות מהעבר מגיחה לתוך חייה ומאיימת לחשוף סוד אפל שקתרין ניסתה לשמור מכל משמר.
קתרין מבינה שחייה בסכנה והיא חייבת לשנות שוב את מסלול חייה ולברוח מאמסטרדם.
בעזרתו של מתיאס היא מפליגה לדלפט כדי לשמש עוזרת הבית של האח הנוסף והאלמן של המשפחה- אייברט.
קתרין נמשכת למתיאס ההולל שלא מפסיק לפלרטט איתה מהרגע הראשון שפגש בה, רגשותיה כלפיו סותרים וסוערים והיא מפחדת לתת לו את לבה כי ברור לה שהוא רווק נצחי.
אני לא יודעת אם יש סיכוי לאהבה הזאת, אם הכוונות של מתיאס רציניות. אני צריכה להתרחק ממנו ביתר החלטיות. אבל אני לא עושה את זה. (עמ' 83)
בדלפט קתרין מגשימה חלום בכך שהיא מתחילה לעבוד אצל אייברט כציירת על כדי חרס ומוכיחה שהאומנות היא חלק בלתי נפרד ממנה.
אך התלאות של חייה עוד רבות והיא תעבור משברים קשים, אובדן, סבל, שברון לב והתלבטות קשה בין שני גברים שנלחמים על לבה.
מה יעלה בגורלה של האישה האצילית והמיוחדת הזאת?
נשביתי בקסמו של הספר הנפלא הזה, הסתקרנתי לדעת לאין נפתולי החיים יובילו בסופו של דבר את קתרין והאם היא תמצא את האהבה שלה היא ראויה ותגיע למנוחה ולנחלה שלה.
הערצתי את כוחות הנפש שלה ואת יכולתה לתת להיגיון לגבור על הרגש.
מעבר לעלילה עצמה שהיתה נפלאה בעיני, נהנתי לקרוא על חייהם של ההולנדים במאה ה-17, על גלגולם של העיטורים על כדי החרס ועל האמנים ההולנדים שחיו באותה תקופה כמו רמברנדט וורמיר.
הספר שובה לב ומומלץ ביותר לקריאה.
קריאה מהנה