יעל וייס חולמת להיות מפורסמת, את הקריירה שלה היא התחילה בקניון בכרמיאל, אבל עכשיו היא עברה לתל-אביב כדי להגשים את החלום. וכשהיא מגיעה היא באמת מנסה להגשים את החלום. יש לה את המרכיבים הנכונים, שותף גיי, חברה בלי מודעות עצמית, וקצת שיגעון גדלות, היא מוכנה לעשות הכול כדי להיות מפורסמת. אחרי שהחודשים הראשונים עוברים ושום דבר לא קורה, יעל וייס כבר לא יודעת מה לעשות, אבל אז מגיעה הנקודה בה הכול משתנה. היא מתקבלת להיות מזכירה בערוץ חדשות קצת כושל, ומנסה לפרוץ קדימה ולהגיע לפסגה. יעל וייס הופך להיות חביבת המנכ"ל והיא מצליחה להתברג במשבצת כתבת די מהר, ונראה שהסקופים נופלים לידיים שלה די מהר, יש שיאמרו מהר מידי, וה כבר הופך את הכול להיות חשוד.
אתחיל בסוג של גילוי נאות, האהבה שלי לכתיבה של יובל אברמוביץ' היא לא סוד, קראתי כמעט את כל הספרים שלו, את הספר שלו שעוד רגע עומד לצאת, כבר הזמנתי, והספר הנוכחי, הוא אחד הספרים האחרונים של יובל שעוד לא קראתי (חוץ ממנו, נשאר לי לקרוא רק את הספר ליידי לייק) אני גם נמצאת בקבוצת המיקוד של יובל, אבל את הספר הזה קניתי בכספי האישי (טוב נו, סבא קנה לי) ומה שאני הולכת לכתוב על הספר, חף מהטיות, ומייצג את דעתי הכנה.
כשהתחלתי את הספר, באתי אליו עם ידע מקדים, בספר 'רב מכר' מוזכר גם הספר הזה, ותהליך כתיבתו, ולכן הכרתי את הרעיון הכללי של הספר, אבל זה לא מנע ממני לקרוא אותו. התחלתי את הספר עם ציפייה. אבל הרגשתי שהפרקים הראשונים פשוט מקרטעים, ולא מצאתי את עצמי מתחברת אליו. החלטתי לנטוש את הספר ועברתי לקרוא ספר אחר, אבל בניגוד לשאר הספרים שאני בדרך כלל נוטשת, משהו גרם לי לשכוח להוציא את הסימנייה ולהוריד אותו מהמדף.
הספר השני היה לי כבד, והחלטתי לתת צ'אנס נוסף ליעל וייס, והיא החליטה להקסים אותי. נראה שעצרתי את הספר שנייה לפני שהמתח מתחיל, ומרגע שחזרתי אליו, התקשתי לעצור. כמו שכבר אמרתי, ידעתי את הקו הכללי של הספר, אבל שום דבר לא הכין אותי לדבר האמיתי. הרגשתי שמשחקים לי במוח, והייתי פעורת פה כשגיליתי והבנתי את הכול. הספר הזה הוא גאוני. נכון שההתחלה מבאסת, אבל שווה לצלוח אותה כדי להגיע לדבר האמיתי. הספר מתאים למי שאוהב מתח ובעיקר מתח בלשי, אבל גם למי שאוהב ספרות ישראלית, והוא נוגע בנקודת חשופות של תל אביב ושל עולם התקשורת בישראל, וצריך להגיע מוכנים לכך.
שורה תחתונה: תקשורת או תשקורת? מבחן הזמן יגלה את האמת..