כאן ועכשיו
אימא שלי עברה תאונת דרכים לפני כמעט שש עשרה שנים אשר שינתה את חייה מקצה לקצה. היא נכה. מאז המשפט שלה הוא " לא מתכננים. חיים את היום" הוא כעין מנטרה חוזרת. זה משפט כל כך נכון גם לגבי הספר הקסום והמרגש "כאן ועכשיו". אנחנו רגילים שהורינו מטפלים בנו , דואגים לנו לכל צרכינו. אבל כשהגלגל מתהפך והילדים צריכים לטפל בהורים הרגש מולם מתעצם וכל רגע איתם הוא רגע שיש לנצור היטב בלב. לעיתים זה רגע שלא יחזור לעולם.
מריגולד ודניס הם זוג מאושר בסוף שנות השישים שלהם. מריגולד מנהלת את חנות המכולת וסניף דואר מקומי ובעלה דניס- עוסק בנגרות. לשניים שתי בנות דייזי שגרה באיטליה עם חברה לוקה וסוז- בלוגרית. הם מתגוררים בכפר אנגלי פסטורלי עם נופי טבע שעוטפים אותם. אמה של מריגולד , נאן, מצטרפת לגור איתם. מדי יום ראשון היא מכינה לבעלה אורחת בוקר קבועה, דואגת להביא לו תה. "כי כוס תה פותר את הכל". מריגולד דואגת גם לצרכי הקהילה. לכאורה חיים טובים , פשוטים , חיי שגרה מאושרים עד לאותו רגע שמריגולד מרגישה כי זיכרונה בוגד בה. היא שוכחת שמות, את מקום החנייה של רכבה בסיום הקניות ופרטים רבים שמדירים את נפשה. בתה כעסה עליה ששכחה להגיע למדידת שמלת הכלה שלה עד שהבינה כי אמה חולה. מריגולד מחליטה לרשום משימות בפנקס קטן, במחברת האדומה ליד הדלפק אך לרוע מזלה- גם אותם שוכחת. משפחתה וחבריה לקהילה שמים לב לאיבוד זיכרונה ומנסים לסייע לה בכל דרך יצירתית. סיפור משני נוגע בדייזי אשר חזרה לגור בביתם .לדייזי כשרון מבורך בציור והיא מחליטה לנצל אותו בציורי בעלי חיים. היא קוצרת הצלחה רבה. היא פוגשת בטארן בנה של ליידי שרווד , בחור צעיר אדריכל שגר בקנדה ולמד איתה בבית הספר . בין השניים מתפתח סיפור אהבה איטי ומיוחד. ודייזי מוצאת עצמה בהתלבטות בין רצונה לסייע לאמה שזקוקה לה יותר מכל ברגעי חייה לבין רצונה לפתוח דף חדש בחייה. מה תחליט?
לאחר בדיקות שונות מגלה מריגולד , לצערה הרב, כי היא סובלת מדמנציה. מאותו רגע היא מוקפת באהבת קהילה מחממת לב. משפחתה תצטרך לקבל החלטות קשות עם החמרת המחלה. מה תהיינה? אודה ואתוודה כי דמעות זלגו מעיניי לקראת סופו של הספר. ללא ספק הספר נוגע בנימי נפשו של הקורא. הספר קולח , נוגה ומחדד את מצוות "כיבוד הורים" במלוא הרגש והעוצמה.