ידי הכובסת
שופטת בעלת שם , דבורה ירון קדמי, בשנות השישים לחייה, מועמדת לבית המשפט העליון, נמצאה מתה בבריכת בית מלון במצפה רמון.
פקד שולי ברזני מיחידת להב 433, מקבל לידו את תיק החקירה ומיד מגלה כי רב הנסתר על הנגלה. על אף גילו הצעיר, הינו חד מחשבה עם עבר של פיצוח חקירות כאלה ואחרות. לצדו צוות מדויק ואיכותי של אנשים שיתנו הכול למען גילוי האמת. די מהר הם מגלים כי נסיבות נסיעתה של השופטת למלון מרוחק כל כך מביתה ובאופן שאינו מתאים לשגרת חייה העמוסה, מסתוריות והם מנסים להתחקות אחריהן. את חופשתה זו היא מבקשת באופן די בהול. הם מגלים כי אורח חייה של השופטת כרוך באובססיה לניתוחים פלסטיים גם במקומות לא שגרתיים. ללא ספק דמותה היתה מרשימה ,אדומת שיער, רזה וחטובה, נראתה צעירה לגילה הכרונולוגי. דמותה על כס בית המשפט כשופטת יסודית, רצינית ומקצועית היתה רחוקה שנות דור מדמותה מחוץ למקום עבודתה. כעין שתי דמויות הזרות אחת אל השנייה.
תחילת החקירה נסובה סביב טביעה. לאחר ניתוח הגופה, הם מבינים שיש עניינים נסתרים. נבדקו חוטי חקירה שונים האחד מהשני. נבדקו התיקים אשר היתה שופטת בגינם . ממש לפני חופשתה, היא סגרה תיק מורכב. מצלמות האבטחה גילו כי היתה דמות שנכנסה בשעה מסוימת ויצאה קצת לפני חצות הלילה ממתחם המלון. הם החלו להתחקות אחר הדמות, בגדיה, אופנוע שהגיח למתחם המדובר ולאחר מכן נעלם. תוך כדי החקירה ברזי שם לב שהוא נחשף לפרשה אחרת בה מעורבים חברי כנסת , בכירים מהמשטרה ועוד ידוענים אחרים. האם יש משהו משותף בין שתי הפרשיות?
די מהר הפרשייה השנייה עוברת ליאח"ה והוא נותר ללא קצה חוט להמשך חקירתו . עד אשר ערב אחד ביושבו בחדרו, נכנסת אחת העובדות. דמות שהפרשייה נגלית אליה בראשונה ובראש נקי מהשערות קודמות, היא מצביעה על כיון חדש. מהו?
האם זה יהיה קצה החוט אותם מחפשים או לשווא? הספר כתוב בצורה קולחת, אשר מותיר את הקורא פעור פה נוכח העלילה הזורמת והסבוכה. בניית הדמויות לאורך הסיפור בונה את העלילה בגוון הישראלי משהו, על כל מרכיביה. קריאתו של הספר היתה מהנה עד לסוף המפתיע. מומלץ.