סיפור קסום המסופר מנקודות מבט שונות. האחד- יאנס- חלילן יהודי מטרבלינקה. השני- מוכר בחנות לכלי מוסיקה ו…החליל עצמו. סיפור שזור בסיפור ומביא את הקורא להבין כי הוא נכנס לסיפור שזור בסיפור.
התחלנו.. חליל מיוחד מיוצר בפולין . בדרכו לקרקוב, נשא אותו סוחר יהודי אשר הותקף על רקע אנטישמי. החליל נשרט לאורכו כעין נחש . בנו של מוכר כלי הנגינה קיבל את החליל ובגלל השריטה שפגמה אותו, הניח אותו על מדף גבוה, לא ממש בולט.
יאנס, נער יהודי הגיע לחנות כלי הנגינה בכדי לקנות חליל. הוריו התעקשו כי יקנה כינור (היהודים נגנו בכינור) אבל הוא רצה להיות בקבוצה של הנערה שאהב אשר חיללה בחליל. עיניו לכדו את החליל מהמדף העליון. שמר עליו מכל משמר גם כאשר נלקח לגטו ע"י הגרמנים ולאחר מכן למחנה בטרבלינקה. הוא הצטרף לתזמורת המחנה כחלילן. צלילי החליל היוו ולו במעט נקודות אור ושפיוץ של העולם האחר לתוך העולם השחור והקשה. הוא החביא אותו בתוך מזרן. לאורך הסיפור, שוזר הסופר את נקודת מבטו של החליל כהאנשה למה שקורה סביבו. יאנס מצליח לברוח מטרבלינקה ללא החליל. הוא נתפס ע"י הגרמנים הוכה קשות אך ניצל תודות לכפרי נוצרי שלקח אותו לביתו. לימים, נישא לבתו וחי חיים של חקלאי נוצרי והביא ילדים לעולם.
עם שחרור המחנות , נמצא החליל וברבות השנים הגיע למוזיאון השואה בישראל. ובאחד הביקורים מזהה בהתרגשות רבה אדם שחוקר כלי נגינה עתיקים את החליל המוצג. הוא מגיע עם בנו אליק לקבל תואר של כבוד "חסיד אומות העולם". הוא החביא את משפחת לוין במרתף ביתו בשנות המלחמה. פרופ' לוין היה המרצה של אחיו . אבל מה הקשר לחליל? מדוע הוא התרגש כשפגש אותו במוזיאון? החליל- "התרגש" אף הוא.
האם ימצא החליל את דרכו לבעליו המקורי? האם אחרי 30 שנה יצליחו שלושת הסיפורים למצוא את נקודת ההשקה ? סופו של הסיפור לא צפוי.. אבל זאת אשאיר לקורא. אהבתי את הכתיבה הזורמת. תקווה נוגעת בכאב. מומלץ!