זוהרה
עלייתם של יהודי עיראק לארץ ישראל לאחר קום המדינה, רצופה סיפורי גבורה אישיים מרתקים, מסוכנים ואמיצים. כזה הוא סיפורה של זוהרה . הקהילה היהודית שהתגוררה בבגדד היתה תוססת ופעילה. חלק מבניה היו משכילים , נכבדים, בעלי ממון ובעלי קשרים עם השלטון ועם הממסד הבריטי. אדיב ענברי היה אחד מתומכי הממשל הבריטי נגד הנאציזם ובעל בריתו של מייג'ור נוויל פיצפטריק, קצין בכיר הממונה על המודיעין הבריטי בעיראק. כאשר ארח אדיב את נכבדי הקהילה ואת המייג'ור בביתו, הבחין הלה בבתו זוהרה, בעלת הצמה הארוכה.
זוהרה סטודנטית לחינוך ואומנויות באוניברסיטת אל-מסתנצריה. ופעילה ב"השורה" פעילות המחתרת הציונית בעיראק שנועדה לפעול להגנת היהודים ולעזור לעלייתם לארץ ישראל. אף אחד מבני משפחתה לא ידע בדיוק על מעשיה. אמה היתה בריטית ואביה יהודי עיראקי.היא נחשבה לפעילה מרכזית. אביה הבין מבין השיטין כי בתו פעילה ושמר עליה ממרחק.
קשריה עם מייג'ור נוויל התהדקו עם הזמן. הוא היה מנדב פרטים על המלחמה הנוראה בין הנאצים ליהודים ומעורבותה של אנגליה בכל הקשור לפלשתינה, הוא הבין כי היא פעילה ציונית וכי כוונותיה לעלות לארץ ישראל. יחד עם זאת ועל אף שהיה מאוהב ברעייתו ויקי שלא הצליחה להרות, היה מאוהב בזוהרה. יחסיהם גלשו למערכת אינטימית.
שליחי המוסד לעיראק מבינים עי הקהילה היהודית נמצאת בסכנה ממשית לאחר הפרעות ביהודים והחלו במבצע להעלותם לארץ. זוהרה עברה אימון בנשק יצאה למשימות אמיצות ועמדה בהן בגבורה. היתה חדשה ושנונה, הבינה מהר מצבים מורכבים וידעה לנווטם האומץ ובשום שכל.
הוריה רצו לעזוב לאנגליה אולם היא התעקשה על עלייה לארץ ישראל. באשר לקשריה עם המייג'ור, החליטה להפסיקם בטענה כי איננה פילגשו. או אז גילתה כי הרתה ממנו. יהודייה כשרה ולא נשואה- הרי זה כתם על משפחתה. לכן הודיעה להוריה ערב אחד כי כמהה לעלות לארץ ותשתמש בדרכונה האנגלי שקבלה מהקולונל (עלה בדרגה). תטוס מבגדד לאנגליה ומשם לארץ.
בהגיעה לארץ פגשה את חברתה מטטראן גיזי וזוג חברים יובל וג'ודי. הם היחידים אשר ידעו על הריונה. בצד הריונה ניסתה לעזור לעולי עיראק שגרו בליפתא בירושלים בתנאים מחפירים.
גורלה האישי היה טרגי. מה עלה בגורלה של זוהרה? ואיך קשור יו"ר הכנסת שלמה הלל לפרשייתה?
את הספר לא יכולתי לעצור משטף קריאתו. רומן היסטורי מהטובים שקראתי. מומלץ מאד!