ראשית אציין שבכל שנה בפורים אני נוהגת לקרוא את מגילה אסתר בערב החג ולמחרת בבוקר.. וכן פעמיים וזה לא שהמגילה שונה אבל אני אוהבת את האווירה הפורימית שיש בבית הכנסת, כולם שמחים וצוהלים ילדים מחופשים וכשקורא המגילה אומר את המילה "המן" רעש והמולה.
זהו הספר הראשון של הסופרת חוה עציוני הלוי שאני קוראת אבל מה שבטוח זאת לא תהיה גם הפעם האחרונה.
הסופרת מגדילה לעשות ומעצימה את כתבה על הצד הנשים החזקות במגילה בסיפרה זה הלוא הן ושתי ואסתר. שתיהן יפות, שתיהן חזקות ושתיהן משפיעות.
הספר מתרחש. בפרס העתיקה, בתקופת הממלכה האחמנית . התיאורים היו כל כך אמתיים והרגשתי כאילו אני בשושן הבירה וזה ריתק אותי לעלילה שהלכה והסתבכה.
ושתי
ושתי הגיע לארמון בגיל 15 מהמעמד הנמוך אבל אמה ייעדה אותה לגדולות ולמדה אותה את שפת האצולה. מבחינה חברתית ושתי לא הצליחה להשתלב חברתית בכפרה חברותיה הרגישו שבגלל שפתה הגבוה היא מתנשאת מעליהם. השמועות מגיעות עד לכפר בכך שהמלך אחשורוש מכל הנשים שבשושן הבירה לא מצא לו מלכה. אמא מחליטה שזה הרגע לפנות למעסיקה "כרשנא" אשר שומר לה כבוד והערכה על היותה עובדת מסורה.
שמגיעים אמה אביה וושתי לביתו של "כרשנא" אישתו מעקמת את אפה ולא מסבירה פנים לבקשת אימה של ושתי. "כרשנא" נפעם מיופייה של ושתי ומסכים לקחת אותה תחת חסותו ולהציג אותה למלך אחשוורוש. אשר מוקסם מיופיה הנדיר ובוחר בושתי למלכה.
כולם מכירים את המגילה בכך שושתי מסרבת למלך אחשוורוש "בטיפשותה" רק שמסתבר שהייתה מאוד חכמה
ותמאן ושתי – המלך אחשוורוש שלח להביא את ושתי ודרש ממנה להציג את גופה בפני גברים במשתה שערך והיא התמרדה באומץ על יחסו המשפיל כלפיה ועל כן הושלכה מכהונתה.
אסתר
היא נערה יפת מראה שגדלה בכפר קטן תחת השגחתו של מורדכי אשר הבין שבשם "אסתר" יש יותר נסתר מין הגלוי וייעד אותה להצלת העם היהודי.
לאחר שושתי הודחה מורדכי שולח את אסתר להציג עצמה בפני המלך .
המלך אחשוורוש מבין שאסתר היא האחת שלו ומיד ממנה אותה למלכה החדשה בשושן הבירה.
אסתר מצטיירת כאישה חלשה אשר עושה מה שמורדכי אומר לה, אבל היא עוברת מהפך ומובילה מהלכים, ומצילה עם שלם.
בין ושתי לאסתר נרקם קשר של אחוות נשים והן משתפות פעולה בסתר. איזה סוגיה מובילה את שתי הנשים החזקות במגילה לחבור אחת לשנייה?
הספר הכניס אותי לממלכה והרגשתי כאילו אני בחצר המלוכה התיאורים היו מקסימים והשפה הייתה אותנטית ועם זאת עכשיוויות.