כבר בתחילת הספר הרגשתי כמתהלכת בין כותלי בית המשפט העליון, צופה בהסתודדויות של עורכי דין, אנשים הולכים במהירות מקומה לקומה, מחדר לחדר. הספר "הערעור האחרון" מאפשר לקורא להיכנס אל נבכי בית המשפט העליון וקשריו עם הפוליטיקה.
הספר מגולל כמה פרשיות סבוכות הקשורות האחת בשנייה בדרכים מאד מוזרות. משה גילון- נשיא בית המשפט העליון כבר 26 שנים. בית המשפט הוא בראש סדרי העדיפויות שלו אפילו גובר על משפחתו. את רעייתו רותי איבד לפני מס' חודשים. חסרה היא לו. תחתיו חותר מנחם דקל, שופט, אשר עומד להיות מס' 2 של גילון למורת רוחו בהחלטת שר המשפטים. גילון יעשה הכל למנוע מינוי זה. בהיותם יחדיו בצבא- היתה להם מערכת יחסים טובה אך עם היכנסם ללימודי האקדמיה התערערו יחסיהם . גילון בפתח אולם הדיונים בו יוכרז דקל לתפקידו החדש. גילון חייב לעשות הכל. לפתע חש ברע, התעלף והוחש לבית החולים. צמוד אליו דוד ינאי לא עוזב אותו ולו לשנייה. גילון מתעקש לרופאו הפרטי גם בביה"ח. וכך מתבשר כי סובל הוא מאלצהיימר. מבקש לא לספר לבתו דניאלה לעת עתה.
ינאי מוצא עצמו שותף לסוד הגדול. ינאי וגילון מכירים עוד בהיותו בן 16, הוא גדל בשכונת מצוקה , אביו כך נאמר לו הוגדר כחולה נפש. אך בביה"ס התגלה כתלמיד מבריק. גילון פרש עליו חסותו וכך גדל בביתו של גילון. גילון היה מושא הערצה בעיניו. ינאי התאהב בבתו של גילון אך סמוך לחתונה נפרד ממנה. מדוע?
ינאי עצמו פותח "תיבת פנדורה" שהיתה סגורה שנים רבות. האם מה שימצא יסייע למערכת היחסים המושתתת על אמון רב בינו לבין גילון? אולי לא?
הדרמה המתחוללת בספר גורמת לקורא לחכות לפרק הבא. אין ספק שהסוף מרתק.
ספר המעגן בתוכו דרמה ומתח בתוך מקום שלרוב הציבור לא חשוף אל נבכי חדריו. אותי ריתק.