אריקה מגלה בין חפציה של אימה המנוחה מדליה נאצית ויומנים שכתבה שהיתה נערה. היא לוקחת את המדליה לאריק שחקר והתעניין בתקופת השואה – אולי לו יהיה הסבר או שיוכל להעניק משמעות למדליה.
אריק גר עם אחיו אקסל בשוודיה. שניהם מבוגרים שחולקים דירה ועבר משותף אך שונים זה מזה בתחומי העניין, באופי ובאורח החיים. אריק מורה להיסטוריה שאסף כל מיני חפצים שקשורים לנאצים ואקסל היה קשור לציד הנאצים ובעבר אף נלכד בידיהם.
פטריק הוא בעלה של אריקה, בלש במקצועו שמשרת במשטרה המקומית. למרות שלקח חופשת לידה להיות עם מאיה כדי שאריקה תוכל לכתוב, הוא מתפתה ומעורב בחקירות שעל הפרק.
יש לא מעט דמויות בספר אך הדמויות שהזכרתי הן הדמויות העיקריות.
לאריקה אין מנוחה, היא אינה יכולה להתרכז בכתיבת הספר החדש. היא מרגישה שהיא חייבת לגלות את האמת על עברה של אימה ומהי המשמעות של המדליה שהיא מצאה בין החפצים שלה. מה קרה לאימה בזמן המלחמה? היא מתחילה לקרוא ביומנים של אמה שמצאה אך היומנים היו חסרים. חסרים כמה כרכים שהם בעצם סוף הסיפור.
מה שמגביר את המיסתורין של הסיפור ומעלה את מפלס המתח הן גופות שמתגלות. כולן של חברי ילדות של אימה של אריקה. מי רוצח אותם? מה הם מסתירים? מה רוצים שהיא לא תגלה?
לאט לאט הכל מתגלה והסוף כמובן מפתיע ומרתק!
קמילה לקברג ביכולת שאין להרבה סופרים רקחה עלילה שמתפתלת בין הרבה דמויות, התרחשויות וגם צירי זמן. אין ספק שהיא יודעת את העבודה. אהבתי גם את כל ספריה הקודמים של הסופרת. העובדה ששולבו קטעים קצרים מאותה תקופה של המלחמה, הוסיפה עניין ומתח רב. חיכיתי לקטעים הללו שישפכו אור ויוסיפו עוד כמה חלקים לפאזל המטורף שהסופרת יצרה בספר המצויין הזה.
ספר מושלם מבחינתי (גם מתח וגם מעט היסטוריה שאת שניהם אני אוהבת) מלבד ריבוי הדמויות שהעמיסו לטעמי. זהו ספר מרתק מהעמודים הראשונים, כתוב מעולה, ספר שלא יכולתי להניח מהיד, טוסו לקרוא!