הילדות האבודות של פריז
מלחמת העולם השנייה. ספרים רבים נכתבו אודות התקופה רוויית אירועים, רגשות, סיפורי חיים על אומץ, תושייה והישרדות . עלילתו של הספר נעה בין השנים 1944 ו- 1946.
השנה 1946- ניו יורק. גרייס האלמנה הטרייה בדרכה לעבודה. ניידות חסמו את המעבר . בתחקור קצר היא מבינה כי אישה נדרסה למוות. היא מנסה להגיע בדרכים עקיפות לתחנת הרכבת. אז היא מבחינה במזוודה מתחת לספסל. מזוודה נטושה. על המזוודה היתה רשומה בגיר מילה אחת: טריג. הסקרנות הובילה אותה להציץ . היא מגלה מזוודה של אישה . מתחת לבגדים שבתוכה היתה מעטפה ששולי הנייר החדים חתכו את אצבעה. בתוכה ערימת תצלומים של נשים במדים . לרגע נשמעו צפירות סירנה ומשלא הצליחה להכניס את התצלומים מעטפה , הכניסה אותם לתיקה.
1943- לונדון. אלינור טריג עבדה במנהלת הסוכנות החשאית של בריטניה. אלינור צעירה נחושה ובולטת הציעה למנהלה כי תקים קבוצת סוכנות חשאיות שהיא תנהל, תכשיר אותן לשליחות בצרפת כאלחוטאיות ובלדריות. אחת מהנשים היתה מארי. אם חד הורית לבת צעירה. מארי נזקקה לעבודה מסודרת למען בתה וכדוברת צרפתית, נבחרה למשימה. לאחר מערך אימונים קפדני, נשלחה לצרפת כשהיא צונחת לשטח האוייב המוקף גרמנים. על שטח אדמת צרפת היא מתוודעת לקבוצת הסוכנים שסיכנו את חייהם תוך חירוף נפש בתנאים קשים. היא מתגוררת בדירת מסתור משם היא משדרת בצופן סודי פרטים חשובים לאנגליה. בדירה ממול- גרים גרמנים. היא אפילו צליחה להתאהב באחד הסוכנים הבכירים אשר חש כי משהו מוזר קורה באנגליה בהעברת המסרים. לצערה הרב, זה עולה בחייו. 12 הסוכנות החשאיות נתפסות בהדרגה ומועברות למחנות השמדה. האם יהיה זה גורלה של מארי? דפיקה נשמעה בדלתה. היא נתפסת. מה עלה בגורלה?
1946- גרייס מתחקה אחר סיפורה של אלינור טריג וכך נחשפת לפרשת הסוכנות החשאיות. היא פוגשת באקראי במארק חבר קרוב של בעלה הנפטר. הוא מנסה לסייע בעדה בקשריו לחשוף פרטים אודות המחלקה הסודית. האם יעלה בידם? לא אחתום לפני שאכתוב כי הגילוי בסופו מרעיש.
ספר עוצמתי, סוחף, עלילה שלא ניתן להתנתק ממנה. גבורת הנשים במלחמת העולם השנייה נגלית לנו. ספר מבוסס תחקיר של הסופרת . מומלץ!