החנות למכשירי כתיבה בטהראן
הימים ימי המהפכה האיראנית בשנות החמישים. הוריהם של רויא ואחותה זרי סללו להן מסלול של השכלה עד כמה שניתן לרכוש בימים אלה. אחד מהמקומות אותם אהבה לפקוד רויא היתה חנות קטנה למכשירי כתיבה. היה זה מקום מפלט עבודה. אחת לשבוע היתה פוקדת את המקום ונשאבת לספרי השירה הפרסיים ולרומנים רומנטיים .מר פח'רי בעל החנות היה אדם אדיב ומנומס. היה שומר לה ספרים שאהבה. מה שלא ידעה שתפגוש שם את אהבתה הראשונה. בהמן נער בוגר שרצה לשנות את העולם, היה מעורב פוליטית נכנס לחנות מכשירי הכתיבה לרוח סערה אבל הצליח להבחין בנערה היפיפייה .
השניים נפגשו מעת לעת בחנות . בהמן הזמין את רויא לבית קפה ואף ביקש את ידה. השמחה בבית משפחתה היתה אדירה. הקורא יכול רק לדמיין את המאכלים המיוחדים שהגישו ולהריח את ניחוחות התבלינים המיוחדים הליים הפרסי, הזעפרן הקינמון ומי הוורדים. אולם השמחה לא היתה שלמה. לדאבונה של רויא , אמו של בהמן התנגדה נחרצות . היא ייעדה לו כלה עשירה. מעבר לכך שלא היתה בריאה בנפשה. ר4ואי החליטה כי אהבתה תגבר על המכשולים ויהי מה.
כפעיל פוליטי נאלץ בהמן להסתתר מיריבים פוליטיים וכל מוצאת עצמה רויא לבדה . מר פח'רי מעביר בין שניהם מכתבים בתוך ספרים עד אשר מקבלת ממנו מכתב להגיע לכיכר , שם יפגוש אותה וילכו להירשם כנשואים. רויא מגיעה לכיכר, מפגינים רבים צובאים על הכיכר . היא רואה את מר פח'רי אשר ניגש אליה, מנסה לומר לה דבר מה אבל מוכה עד מוות. ניא מאבדת את אהובה שלא מגיע לכיכר ואת האיש המיוחד שכה אהבה אותו ואת חנותו.
רויא מתקשה להתאושש . הוריה מחליטים לשלוח אותה ואת אחותה לאמריקה כדי שירכשו השכלה אקדמית כראוי. חלומו היה לראות את בנותיו כימאיות. השתיים מגיעות לאמריקה ומנסות להשתלב בחייהן החדשים. מה עולה בגורלן? האם תצליח רויא להגשים את חלומו של אביה? כיצד תגשר בין חייה בעבר לחייה בהווה ומה צופן לה העתיד?
ספר כתוב בכתיבה משובחת מתובלת בריחות ובטעמים אשר ללא ספק משפיעים על העלילה אשר יש בה מסתורין, אהבה , שנאה, שמרנות אל מול חדשנות . ספר אשר נע בין איראן של 1953 לאמריקה ב- ב2013. מהו החוט המקשר בין התקופות? מומלץ לקרוא.