הספר "ההצגה הטובה ביותר בעולם" נפתח בפסקה חזקה מאוד – ובה הטענה כי מי שאנחנו מכירים היום כפול מקרטני, הוא לא פול מקרטני המקורי. למעשה, לא מדובר רק בפול מקרטני שאנחנו מכירים היום – אלא מדובר בהחלפה שהתקיימה כבר בשנת 1966. מהנקודה הזאת, עופר זאבי, מחבר הספר, לוקח אותנו למסע בהיסטוריה ובעולם.
אני אוהבת לקרוא תיאוריות קונספירציה ואת זו על מותו של פול מקרטני הכרתי כבר לפני שנים – קיים עליה ערך נחמד בויקיפדיה הכולל הסברים על הרקע ועל הרמזים הקיימים כביכול בתקליטים וחומרים של הביטלס ששוחררו מאז 1966 ועד סוף הפעילות של הלהקה. כאשר הכרתי אותה התייחסתי אליה כתיאוריית קונספירציה ותו לא – וכאשר נודע לי על הספר "ההצגה הטובה ביותר בעולם", שטוען למידע חדש בנושא, שמחתי על ההזדמנות לקרוא אותו ולהכיר את הנושא מקרוב.
הספר ענייני וסוחף כבר מהרגע הראשון – המידע שבו מוצג בצורה מסודרת ככל האפשר, ופיסות מידע רבות מגובות בהערות שוליים המבהירות את מקורותיהן. במקומות מסויימים בספר קיימים רפרנסים או הקדמות לחלקים אחרים – כך שאנחנו יכולים לחבר מידע רלוונטי, או לדעת שבעתיד נלמד יותר על נקודה שכרגע נגענו רק בקצה שלה. זאבי מעודד אותנו כקוראים להתייחס לספר כאוסף מידע שכל קורא יכול להמשיך לבדוק, לחקור ולהעמיק בו בצורה עצמאית.
בעוד שהחלק הראשון של הספר מתמקד בפול מקרטני, המחליף שלו, והביטלס – ויש המון מה לספר ולכתוב בנושא, החלק השני של הספר עושה "זום אאוט" לנושא ומתייחס אליו מנקודת מבט רחבה ורחוקה יותר – ובעצם בוחן את הסיבות וההחלטות שעומדות מאחורי המידע שהוצג בפנינו בחלק הראשון.
הקטע האהוב עליי בספר מגיע ממש לקראת הסוף. לאחר שסיים להציג בפנינו את המידע שאסף, עופר מספק לנו רשימת המלצות שניסח במקור לעצמו. הן מיועדות להתמודדות עם המידע שנחשף בספר, אבל בהרגשה שלי הן רלוונטיות לחיים באופן כללי. זו ממש רשימת תזכורות לחיים היומיומיים שלנו ולהתנהלות שלנו בתוכם.
בונוס לקריאה המרתקת – קשה לקרוא את הספר בלי לשמוע את הביטלס במקביל, אם לא ברקע לקריאה אז בין פרקים וגם סתם ככה. ולשמוע את הביטלס זה תמיד כיף 🙂
לסיכום – אם הנושא מעניין אתכם, אפילו קצת – אני ממש ממליצה לקרוא את הספר.
כבר קראתם את הספר? מכירים את התיאוריה? אשמח לשמוע מה אתם חושבים בתגובות!
תודה רבה, גלי, על מה שכתבת!