מייקל טאנר בעל עסק בית קליית קפה. העסק שלו בסכנת התמוטטות. הוא חוזר מנסיעת עסקים שיגרתית לכאורה, אבל שגיאה אחת מובילה לשרשרת של אירועים בלתי צפויים. הוא לוקח בשוגג מחשב נייד של הסנטורית סוזן רובינס במקום את מחשב המק שלו. המחשב מכיל מידע רגיש ומסווג ביותר, מסמכים של הסוכנות לביטחון לאומי, מסמכים שאסור שיחשפו לאזרחים מן השורה – רק לאנשים בעלי סיווג בטחוני גבוה ביותר!!
טאנר מחפש זיהוי כלשהו, לעשות מעשה טוב ולהשיב את האבדה לבעליה. במקרה מודבק פתק ממו עם הסיסמה של המחשב וכשהמחשב מתעורר לחיים טאנר מבין שיש לו חומר נפיץ ביד, אבל יצר הסקרנות גובר עליו והוא מחליט להעביר את החומר לחברו העיתונאי לני, לבדיקה שייתכן שלא תהיה דרך חזרה ממנה. בטנו מתכווצת מהמהלך הנמהר שעשה והוא בעצם לא מבין למה הכניס את עצמו ומה הוא צריך עוד צרות על הראש, העסק העצמאי שלו נמצא בקשיים כלכליים ובנוסף מידע מסווג זה יכול לסבך אותו מאוד.
התפנית במדרגה עולה כאשר הוא וחברו לני הכתב מבינים שיש להם פצצה מתקתקת ביד בשם "גולם הפרפר". הסיכון גבוה ועליהם לנקוט באמצעי זהירות.
ויל אבוט, הוא יד ימינה של סוזן רובינס הסנטרית פוליטיקאית אמריקאית שמטילה עליו לאתר את המחשב האישי שלה שהוחלף והוא ומכיל קבצים סודיים – וכל האמצעים כשרים, אבל כשויל לא מצליח לגרום לטאנר לשתף פעולה הוא מפעיל קשרים לא חוקיים והכל בכדי להרגיע את מצפונה של סוזן ובעיקר לדאוג שמא הקריירה שלה לא תגיע אל קיצה, ועוד עלולים לגלות את מי שעבר על החוקים, העתיק את המסמכים ואחסן אותם במחשב חיצוני ולא מאובטח – עלול גם כן לשלם מחיר במאסר בפועל. הוא חייב להשיג את הלפטופ בחזרה לפני שיהיה מאוחר מדי. ויל מערב את ארתור קלינס חוקר פרטי שבעבר שירת בשירות החשאי של סוכנות הביון. האם ממנו תבוא הישועה?!
הספר ההחלפה מעלה את השיח הציבורי והידיעה בכך שבואו ונדבר בצורה רצינית על רשתות חברתיות. כלומר בעיקר על פייסבוק, אינסטגרם ואולי גם על טוויטר. ההבדל בין סיגריות, אלכוהול ובתי קזינו לבין פייסבוק הוא שהמשווקים של שירותים ומוצרים ממכרים מהעידן שלפני הסמארטפון והפלטפורמות הדיגיטליות לא יכלו לעקוב בצורה כה מדויקת אחר המשתמשים, לאסוף עליהם מידע כה מפורט, ולהגיש לכל אחד שירות שמותאם בדיוק לאופי, לנטיות או לחולשות שלו.
מכירים את המושג "אלוגריתם"? זה לא אלרגיה או מחלה – אלגוריתם זה בעצם סוג של קוד שפייסבוק מפתחת ומשפרת בכל רגע נתון, הוא יודע ללמוד אותנו כמשתמשים, ואת הפוסטים שאנו מפרסמים מדי יום. בעזרת כל המידע שהוא שואב ומעבד, הוא יודע להגיש לנו בדיוק מה שאנו צריכים או מחפשים – חבר אמת.
פייסבוק / גוגל/ אינסטגרם אפילו יודעים מתי אנחנו גולשים, ובאיזה מהירות אנו גולשים – לפיכך ידעו גם אם להציג לנו תוכן פשוט כמו טקסטים ותמונות.
היזהרו במידע ובתמונות שאתם מפרסמים האח הגדול מאחוריכם.