ארצ'י שרידן, הניצול היחיד של "הרוצחת המושלמת" – רוצחת סידרתית פסיכופטית, היה בלש במשטרה בזמן חקירת תיקי הרצח. הפיענוח לקח 10 שנים, והוא כמעט והיה קורבן נוסף של גרטשן לוול – הרוצחת המושלמת, אך למרות שהתעללה בו באכזריות וכמעט רצחה אותו, היא השאירה אותו בחיים והחליטה להסגיר את עצמה.
שנתיים לאחר מכן, שנתיים בהן ארצ'י היה בבית, חי על כדורים ומחלים מההתעללות שעבר, הוא נקרא לשוב לפעילות מבצעית, ולעמוד בראש צוות החקירה. רוצח סידרתי נוסף התחיל לפעול, "חונק התיכונסטיות".
סוזן, עיתונאית, שנראית כמו ילדה עם שיער צבוע ורוד, מתבקשת להצטרף לצוות החקירה, למעשה היא מתבקשת לעשות כתבת פרופיל של ארבעה חלקים על הבלש ארצ'י שרידן ולהתלוות אליו במהלך היומיום.
הספר משלב קטעים מהעבר, מהזמן שארצ'י היה בידיה של גרטשן לוול, הרוצחת המושלמת, וחושף אותנו לזוועות שעבר, להתעללות הקשה ולמערכת היחסים המתפתחת. התיאורים אינם פשוטים, ונותנים לנו הצצה למוח הפסיכופטי והחולני של "הרוצחת המושלמת".
במקביל מסופר לנו על ההווה, עוד תלמידת תיכון נעלמת ונמצאת מתה על החוף, האזרחים בלחץ, המתח מורגש באוויר, שוטרים מפטרלים סביב בתי הספר מהם נחטפו הנערות, וכל איש צוות ועובר אורח נראים חשודים.
סוזן, העיתונאית, מתלווה לארצ'י במהלך החקירה, ובמקביל נפגשת ומראיינת אנשים מחייו. היא מראיינת את גרושתו, את הרופא שלו, שטיפל בו לאחר בחטיפה, והיא גם רוצה לראיין את "הרוצחת הסידרתית". היא שולחת לה מכתב, לכלא בו היא נמצאת ומבקשת לראיין אותה. גרטשן מוכנה להפגש איתה, ההסכמה הגיעה דרך ארצ'י הבלש. סוזן היא העיתונאית היחידה שגרטשן הסכימה לפגוש. תוך כדי כך מסתבר שארצ'י מבקר את גרטשן בכלא כל יום ראשון באופן קבוע. הוא מנסה להבין למה? למה היא השאירה אותו בחיים?
מסתבר שגרטשן לוול, הרוצחת המושלמת, מניפולטיבית גם מהמקום בו היא נמצאת. והיא משחקת ומתעתעת בכולם.
אז מי חוטף ורוצח את הנערות? למה דווקא סוזן התבקשה להתלוות לבלש ארצ'י שרידן בחקירתו? ומה יהיה בסופו של הבלש ארצ'י שרידן?
הספר מותח ומתעתע עד הדקה האחרונה. התיאורים על ההתעללות שעבר ארצ'י לא פשוטים, והדמות של גרטשן לוול, כרוצחת המושלמת, ממש מתעתעת.
כתיבה זורמת ומעניינת. לא יכולתי לעצור ולהוריד את הספר מהיד.