באהבתו אותה
הספר החדש , הרומן האחד-עשר של חוה עציוני-הלוי מתווסף לסדרת הספרים אודות סיפורי הנשים בתנ"ך. בסיפורי התנ"ך לרוב מופיעות דמויות של גברים אבל כשמוזכרת שמה של אישה- יש טעם בדבר. הווה אומר שהיתה לה נוכחות בעלילה ההיסטורית ובוודאי חשיבות רבה.
הפעם צוללים אל סיפורו של יעקב אבינו הבורח מפני אחיו עשו . היריבות בין האחים החלה עוד בבטנה של רבקה. "ויתרוצצו הבנים בקרבה" (בראשית כ"ה 22). מרגע יציאתם לעולם, היו שונים במראם ובאופיים. עשו היה איש ציד ויעקב איש תם יושב אוהלים. לאחר תרמית הבכורה , ברח יעקב לחרן ללבן ופוגש את רחל על פי הבאר.
העלילה המוכרת התנכית משתלבת בסיפור העצמה נשית. הדמויות המרכזיות ההן רחל לאה, ושפחותיהן זלפה ובלהה . עם תחילתו של הספר מורגשת עוצמתן והן הופכות לדמויות הראשיות לצד יעקב ולבן. יעקב חפץ להינשא לרחל יפת התואר ויפת המראה אולם ביום החתונה לבן מחליף אותה בלאה. כדי ליעקב יזהה את לאה על פני רחל, היא עונדת את התכשיט של רחל, מתכופפת קמעא כגובהה של רחל וכך נישאים השניים. לאה נקלטת להריון באופן מיידי. יעקב עובד בשביל רחל עוד שבע שנים וגם נישא לשפחות זלפה ובלהה.
חוה עציוני- הלוי בונה דמויות מעניינות לזלפה ובלהה . סיפור שלם נטווה סביבן. זלפה מתגלה כאישה בעלת חכמה יתרה ובלהה- מלאה ברגש. תיאורי החתונה והלידות של תקופת התנ"ך מרתקים במיוחד מועד הלידה. דרך התיאורים מרגיש הקורא לאורך כל הספר כאילו צופה מן הצד על סרט רווי תככים, רגשות, אהבות, חמלה, פחדים לצד תקווה. סודות כמוסים מתגלים לאורך הספר , כך גם לבבות שבורים רבים. לאורך הסיפור המקראי מתגלה לבן כאדם ערמומי, תככן ורודף בצע. כשיעקב מסיים 14 שנות עבודה אצל לבן וכשמבין כי הגיעה השעה לפגוש את אחיו עשו, יוצא מחרן באישון לילה אל עבר הגלעד. חלקו הנוסף של הספר מספר על המסע אל הוריו אשר גרים בחברון והפגישה המרגשת.
הספר משלב , כהרגלה של הסופרת בסיפורי התנ"ך, פסוקים מהמקרא. הסיפורים המקראיים לרוב קצרים אולם הסופרת טווה את הפערים ביניהם. ללא ספק הנשים מובלטות כאן המלוא תעצומות הנפש שלהן. רצף הסיפורים גורם לקורא לשקוע בסיפור המקראי .