חשבתי לתומי שהדבר הזה המוגדר הפרעת קשב, קשור אך ורק לתחום הלימודים. לבית הספר. לאקדמיה. אז חשבתי. וטעיתי.
הפרעת הקשב נוכחת בחייהם של האנשים 24/7 ונוגעת לכל תחום מתחומי החיים.
עבודה, זוגיות, חיי חברה, מטלות אישיות, חיי הפנאי. בכל תחום ותחום.
הפרעת קשב זו בעיה נוירולוגית. נולדים איתה. היא אינה נרכשת. איך היא מתבטאת? חוסר ריכוז, דחיינות, פיזור הדעת, הצקות, חוסר מנוחה, אי הקשבה, ועוד ועוד
אז איך חיים עם הפרעה כזו?
"…. המוח שלנו הוא זה שיכול לחזק אותנו או להחליש אותנו. על הכל אפשר להתגבר". עמ' 98
בספר אנשי הקשב, ד׳ר שירלי הרשקו מספרת לנו על התופעה הזו, על המאפיינים שלה, איך היא באה לידי ביטוי והכי חשוב גם איך אפשר לחיות איתה. לנהל אותה ולהתנהל איתה.
"האם זה כ"כ אטרקטיבי להיות "נורמלי"? עמ' 104
כעיקרון הספר פונה לאנשים עם הפרעת קשב, אך לדעתי הוא מתאים לכל אחד ואחת. ראשית אני דיי בטוחה שכל אחד מאיתנו מכיר מישהו עם הפרעת קשב ושנית הטיפים בספר, ההתייחסות לקודים חברתיים והנושא של התנהלות בזמן מתאימים לכל אחד.
אהבתי את גישתה של ד"ר הרשקו שקוראת תיגר על הלו"ז החברתי. מי אמר שצריך להתחיל לעבוד בשמונה וחצי? מי אמר שצריך להשכיב את הילדים בשבע וחצי בערב? ד"ר הרשקו מציעה לאנשי הקשב לצאת מהקיבעון בו גדלו ולהעז. להיות אדונים של הלו"ז שלהם. מי קובע מה ומיהו "נורמלי"?
"…אם לא תשימו לב להפרעת הקשב, היא תגדל ותגדל ביחד עם כל הקשיים הנילווים אליה, ולא תאפשר לראות ולהראות את החוזקות והכישורים שלכם." עמ' 56-57
ד"ר הרשקו ממליצה לעבור אבחון גם בגיל מבוגר, כי הפרעת קשב משפיעה על כל תחומי החיים. גם בבגרות ולא רק על ילדים ונוער. וכאשר מכירים בכך שיש הפרעת קשב, לומדים לנהל אותה ולהתנהל איתה, החיים נראים אחרת לגמרי. מחקרים מראים שאנשים עם הפרעת קשב הם רגישים יותר, יצירתיים יותר, מקוריים ואמיצים יותר.
כמה מילים על מבנה הספר, קודם כל אהבתי את הכריכה המשקפת לנו את מוחם המורכב והיצירתי של אנשים עם הפרעת קשב. דבר שני הפרקים בספר קצרים וממוקדים. בכל פרק יש דגשים המסומנים במסגרת בולטת. כמו כן בסוף כל פרק יש שאלה / משימה מנחה למיקוד התובנות של הקורא מהפרק.
הספר הזה הוא אומנם פונה לאנשי הקשב אך הוא לא פחות גם בשביל כולנו.
קריאה מחכימה!