יש קשר ישיר בין מה שילדים מרגישים לבין התנהגותם. כשהרגשתם של הילדים טובה, גם התנהגותם תהיה טובה.
לפני מספר שנים עברתי משבר עם הבן שלי, הוא היה אז בן שמונה והיה מאד עצבני, אגרסיבי, נוטה להתקפי זעם ורגשנות יתר, הרגשתי שאני מתמוטטת! ניגשתי לצומת ספרים כדי לחפש ספר שיעזור לי להתמודד עם כל מה שאני עוברת עם הילד והמוכרת המליצה לי בחום על הספר הזה.
כותבות הספר עורכות סדנאות להורים שמטרתן לסייע במצבי לחץ עם הילדים, בספר יש עצות ותרגילים שמרכיבים כל מיני סיטואציות יום יומיות שאנחנו עוברים עם ילדינו וכיצד עלינו להגיב לאותם המקרים.
העצה הראשונה היא קודם כל להקשיב, הילד שלנו לא זקוק לנזיפות, כעס, ביקורת או ניתוח פסיכולוגי, הוא רק רוצה שנקשיב לו ונהיה אמפטים כלפיו.
הילד שלנו לא רוצה שישללו את התחושות שלו אלא שיקבלו את מה שהוא מרגיש בהסכמה והבנה.
או כמו שכתוב בספר: "כשאנו מאשרים את תחושותיו של הילד, אנו מגישים לו סיוע רב-ערך. אנו יוצרים למענו קשר עם המציאות הפנימית שלו. ומשהתבררה לו מציאות זו, הריהו מוצא את הכוח להתחיל להתמודד."
כותבות הספר נותנות כלים ותרגילים כיצד להתמודד עם הכעס והפחדים שילדנו מביעים החוצה. הן נותנות רעיונות יצירתיים כיצד ניתן לתקשר עם ילדנו מבלי ליצור תגובה של כעס, אנטי או דחיה.
הן מדברות על עונשים, האם לתת אותם או למצוא שיטות חלופיות לענישה שעדיין יגרמו לילד להרגיש את תוצאות התנהגותו.
הפתרון לרוב הבעיות הוא לנהל שיחות עם הילד, לדבר אליו בגובה העיניים, לשתף אותו, להתייעץ איתו ולמצוא יחד פתרונות שמקובלים עלינו ועליו, לפעמים לבעיות שנראות גדולות, יש פתרונות מאד פשוטים ויעילים.
בסופו של דבר הילדים שלנו רוצים להרגיש ביטחון, שאוהבים אותם, מקשיבים להם, מחזקים, ומעריכים אותם כי הערכה העצמית היא המפתח העיקרי להתנהגות האדם.
הספר הזה הציל אותי בתקופות קשות, בכל פעם שהרגשתי שאני נשברת, פתחתי אותו ושאבתי ממנו כח וחוכמה כיצד לנהוג עם בני.
הספר מלווה בציורים נפלאים שממחישים בצורה פשוטה סיטואציות ואת דרכי הפתרונות שלהן, הוא קל לקריאה ומאד יעיל לכל מיני מקרים שכולנו בודאי נתקלנו בהם בהתנהלות היום יומית שלנו עם ילדנו – מומלץ לכל הורה.
קריאה מהנה.