יעקב התאלמן מאישתו ונשאר לבדו עם חמישה ילדים, בניהם גם קטנים שזקוקים להשגחה. יעקב היה יפה מראה, נעים הליכות, תלמיד חכם ובעיקר במצוקה.
לולה חיה עם אמא יהודיה אבל חילונית גמורה. כשבגרה מעט, כשחוותה חיים לא פשוטים היא החליטה להתקרב לדת בה מצאה את התשובה. כששמעה על אלמן טרי שזקוק לעזרה בבית ובהשגחה על היתומים, היא התנדבה לעזור וחייה השתנו. חייה נקשרו בחייו של יעקב, היא הפכה לחלק מהמשפחה.
הספר נפתח בחתונה של שניהם. במנהגים של החברה החרדית בניו יורק, בלבטים ובחששות של שניהם, בעובדה שהופכת מרווקה לנשואה פלוס חמש ברגע אחד וברצון לחיים מאושרים.
לולה הפכה ברגע ללאה. אישה צנועה, נשואה פלוס חמש, דתיה אדוקה, אשת איש, מתפעלת בית ומשפחה, הרבה היה על הכתפיים שלה. היא אהבה את חייה החדשים אבל משהו בה התגעגע לישנים. היא התגעגעה לשחרור, למוזיקה, לחופש ולפתיחות. זה לא שהיה לה רע בחייה החדשים, היא אהבה את יעקב והילדים אבל אורח החיים החדש היה לא פשוט עבורה.
הספר מספר עליה אבל לא רק. הוא מספר על יעקב שהתאלמן, שעזב את לימודי התורה שאהב כל כך, שלמד חשבונאות ואף החל לעבוד בתחום כדי לפרנס את משפחתו. הוא מספר גם על הבת הגדולה של המשפחה, שינדלה בת ה 17 שבהיעדרה של אמא דאגה למשפחה וטיפלה באחיה הקטנים ככול שיכלה.
הספר מביא בעיקר לבטים ודילמות של הגיבורים שחיים בעולם לא פשוט, בחברה אדוקה שיש כל כך הרבה מצוות, איסורים והגבלות לצד שכר לא קטן באמונה אדוקה באלוהים וציות מוחלט לדת.
מצא חן בעיני שרגן שבאה מתוך הקהילה הזאת ידעה להביא גם את הצדדים הפחות מחמיאים של אותה חברה, את הקשיים שלהם, את הדילמות וגם את החלומות של הגיבורים.
הקשר בין לאה ליעקב היה מקסים בעיני, אהבתי את דמותה של לאה שחיפשה את עצמה שעוד היתה לולה, מצא דרך חדשה והביאה לשם את כל כולה. היא עשתה הכל כדי להיות שם עבור הילדים, לרצות את יעקב, את הקהילה שלא יהיה להם מה לומר ובסוף לה לא נשאר…
סיפור מעניין שמספק הצצה לחברה אחרת. למרות שהם יהודים בשר מבשרי אני מרגישה שאנחנו חיים בעולמות שונים לגמרי מה שמסביר את העובדה שהסיפור סיקרן אותי. הם חיים באורח חיים שונה מהותית משלנו לטוב ולרע.
למרות שמדובר בספר המשך, אין שום בעיה לקרוא אותו כבודד. כפי שהמלצתי על הקודם, ממליצה גם פה, הסתקרנתי ונהנתי מהקריאה.